full screen background image

Țigări de contrabandă ascunse în tapițerii de mobilier sau sub covoare, gresie şi pardoseală

Polițiștii au identificat țigări de contrabandă ascuse în tapițerii de mobilier sau sub covoare, gresie și pardoseală. Ingeniozitatea contrabandiștilor le-a adus acestora dosare penale și perspectiva unor condamnări cu închisoare.

Poliţiştii au intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astfel, în urma unor controale organizate la mai multe unități economice, au fost întocmite 9 dosare penale pentru contrabandă și au fost confiscate țigări în valoare de peste 26.000 de lei.

La data de 13 septembrie polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale au acționat pe raza mai multor localități de pe raza județului Suceava, pe linia combaterii activităților ilicite din sfera traficului de țigarete, precum și a comerțului neautorizat

Astfel, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situat în Fălticeni, au fost depistate 180 de țigarete de proveniență duty free, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La punctul de lucru al unei societăți din Suceava, a fost depistată cantitatea de 540 de țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de contrabandă, prev. și ped.de Legea 86/2006 cu modificările și completările ulterioare.

La o altă societate comercială din Suceava a fost identificată cantitatea totală de 4.260 de țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de administratorul societății, un bărbat de 55 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

În piața agro – alimentară Burdujeni Suceava, a fost identificat un bărbat de 54 de ani, în timp ce deținea asupra sa 2.400 de țigarete de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La punctul de lucru al unei societăți din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 3.580 de țigarete diferite mărci, de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de administratul societății, o femeie de 64 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

La o altă societate din orașul Liteni, a fost identificată cantitatea de 23.220 de țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară, fiind întocmit dosar penal față de o tânără de 24 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Prejudiciul estimativ cumulat pentru cele 9 infracțiuni constatate este la 26.336 de lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza