full screen background image

La un pas de dezastrul financiar, “Bioenergy” solicită majorarea prețului gigacaloriei

Producătorul agentului termic din municipiul Suceava, “Bioenergy”, se confruntă cu mari probleme financiare și solicită majorarea prețului gigacaloriei de la 116 la 196 de lei.

Administratorul societăţii, ADRIAN BODEA, a declarat că majorarea tarifară este cauzată de creșterea prețului la gaz metan, energie electrică, biomasă și apă, de eliminarea lemnului de foc din categoria biomasă și de scăderea valorii certificatelor verzi.

BODEA a precizat că, pentru funcționarea în continuare a sistemului termic centralizat, Consiliul Local Suceava trebuie neapărat să aprobe majorarea tarifului la gigacalorie.

Administratorul Bioenergy a adăugat că asociațiile de proprietari din municipiul Suceava au datorii de 1,3 milioane de lei, iar Primăria este la zi cu plățile.

ADRIAN BODEA a spus că, privind retrospectiv, investiția de 90 milioane de euro în centrala de cogenerare s-a dovedit a fi “foarte proastă”.

BODEA a mai adăugat că prețul final al gigacaloriei la consumator, incluzând producerea și ditribuția agentului termic, va fi de aproximativ 470 de lei.

În prezent, “Bioenergy” funcționează cu un singur cazan pe gaz metan, din totalul de 4 cazane pe biomasă și 3 pe gaz.

comments

comments