full screen background image

Ministrul Mediului, în vizită de lucru la Suceava

O delegație condusă de ministrul Mediului, GRAȚIELA GAVRILESCU, a efectuat astăzi o vizită de lucru la Suceava, pentru discuții referitoare la poluare și depozitele de deșeuri din județ.

La dezbaterea organizată la Palatul Administrativ au participat reprezentanți ai autorității publice locale și județene, membrii Colegiului Prefectural și operatori de salubritate.

GAVRILESCU a menționat că proiectul Casa Verde de dotare a locuințelor cu panouri solare va fi lansat pe 15 octombrie, urmând să beneficieze de finanțări 26.000 de gospodării.

Ministrul Mediului a mai adăugat că alte 2.000 de gospodării izolate, care nu sunt alimentate cu energie electrică, vor beneficia de panouri fotovoltaice plătite integral de la nivel național.

 

Graţiela Gavrilescu a mai spus că, în cazul ariilor naturale protejate, se va da derogare de împuşcare pentru fiecare exemplar în parte, în situaţia în care va apărea virusul pestei porcine.

”Nu este ordin pentru arii naturale protejate. Acolo dacă, doamne fereşte, vom avea vreodată vreun necaz, o să fie ordin de derogare pentru fiecare individ al fiecărei specii în parte. Noi avem patru specii pe care le protejăm: ursul, râsul, pisica sălbatică şi lupul. Dacă apare cumva virusul la una din speciile acestea v-am spus, ordin de derogare pentru fiecare individ al speciei respective”, a spus ministrul Mediului.

Totodată, ministrul a spus că, în cazul mistreţilor, se va interveni doar în fondurile de vânătoare unde au apărut focare de pestă porcină, în conformitate cu ordinul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

”Nu este ordinul Ministerului Mediului (…). Este o acţiune care se face la nivel local sau, dacă este nevoie şi regional, în momentul în care acest virus ar putea să pătrundă într-o anumită zonă şi acolo s-a şi făcut referire la acea cotă. Cei care au întocmit acest ordin, respectiv Ministerul Apelor şi Pădurilor, au făcut şi conform unor decizii şi a unor date care le-au fost comunicate din teritoriu. (…) N-o să începem (să împuşcăm – n.r.) acum”, a spus Graţiela Gavrilescu.

comments

comments