full screen background image

Modernizarea parcărilor de reşedinţă din Suceava, respinsă din nou în Consiliul Local

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava de astăzi a fost din nou inclus proiectul de modernizare a parcărilor de reședință din localitate.

Este vorba despre locurile care nu figurează în evidenţele patrimoniale ale Primăriei Suceava ca având destinaţia de „Parcări”, dar care acum sunt folosite de proprietari de autovehicule.

Proiectul a fost respins pentru a cincea oară, întrunind 14 voturi “pentru” (din cele 16 necesare) şi 8 “împotrivă”.

O comisie constituită anul trecut, prin Ordin al Primarului, a identificat parcelele de teren ocupate de mașini parcate și care nu au destinația de “Parcări”, a măsurat aceste parcele și a întocmit planuri de situație, urmând ca amenajarea !or să se facă în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Potrivit inventarierii, este vorba de un număr de 4.364 de locuri de parcare, din care în cartierul Obicini – 1.161 de locuri, în cartierul Zamca – 361, în zona Centru și George Enescu – 1.755 şi în zona Burdujeni – 1.087.

Consilierii PSD au votat de mai multe ori împotriva acestui proiect, argumentând că inventarierea nu a fost făcută corect, că sunt suprapuneri peste spații verzi incluse în Registrul Spațiilor Verzi și că ar accepta aceste parcări, dar nu în detrimentul spațiului verde.

Președinte Organizației Municipale a PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat că acele parcele ar fi putut fi inventariate și transformate în parcări de reședința de peste 6 luni, cu o singură condiție: să fie eliminate acele parcele care se suprapun peste Registrul Spațiilor Verzi și a celor care, în prezent reprezintă zona verde a municipiului.

„Doar în mintea lui Lungu și Harșovschi poți să te lauzi cu aceeași parcelă și că face parte și din Registrul Spațiilor Verzi și că face parte și din așa zisul proiect al parcărilor de reședința. După cum am anunțat de fiecare dată când s-a încercat promovarea acestui proiect ilegal în forma propusă de Harșovschi, dacă PNL-ul acceptă amendamentul PSD, Consilierii Locali PSD vor putea vota inventarierea și ulterior trecerea din Domeniul Public în Domeniul Privat al Primăriei și amenajarea parcărilor”, a spus Cuşnir.

Pentru a trece, proiectul are nevoie de aprobarea a minim două treimi din numărul total al consilierilor locali.

Mult discutatul registru al spațiilor verzi, care cuprinde hărți și planuri în format digital ale terenurilor definite ca spații verzi, a fost aprobat înşedinţa din luna martie a Consiliului Local Suceava.

Registrul spațiilor verzi va fi avut în vedere la întocmirea documentațiilor de urbanism, precum și la eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire.

comments

comments