full screen background image

Despre munca de poliţist rutier, cu colonel (r) Alexandru Buțincu

Munca de polițist de trafic rutier este aceea de a monitoriza siguranța traficului, fluxul neîntrerupt al acestuia și de a participa la dirijarea lui.
Cariera de polițist devine mai mult decât o meserie, a spus la VIVA FM Rădăuți, colonel în rezervă Alexandru Buțincu.

El a condus Formațiunea Poliției Rutiere din Rădăuți timp de 14 ani, între anii 1991 – 2005, când, o veste bună pentru șoferii indisciplinați şi una proastă pentru colegii săi, Alexandru Buțincu a decis să plece la Poliția de Frontieră, de unde s-a pensionat în anul 2016.

Una dintre figurile puternice ale Poliţiei rădăuțene din ultimele două decenii s-a retras discret, lăsând în urmă amintirea unui profesionist în adevăratul sens al cuvântului, a unui camarad pe care toţi cei care l-au cunoscut s-au putut baza.

Colonelul Alexandru Buțincu este acum la finalul unei cariere al cărei succes l-a construit în timp, încăpăţânându-se să se identifice cu imaginea poliţistului dăruit, gata oricând să rişte pentru semeni, punându-și deseori viața în pericol.

Dar nu se consideră nici erou, nici personaj de filme poliţiste, ci crede că a făcut doar ceea ce orice poliţist dedicat meseriei sale ar trebui să facă: să rişte tot pentru siguranţa cetăţeanului.

Iar dacă ar fi să dea timpul înapoi, s-ar întoarce cu aceeași pasiune și dăruire să conducă Formațiunea Poliției Rutiere Rădăuți.

Col. (r) Alexandru Buțincu a vorbit la VIVA FM Rădăuți despre starea de siguranță rutieră din municipiul Rădăuți și din zonă. Consideră că pentru prevenirea accidentelor rutiere nu este o soluție înăsprirea sancțiunilor, ci prevenția și prezența constantă a polițistului în stradă, în școli, în licee, în media, în zonele aglomerate ale orașului.

”În primul rând trebuie să dispară mentalitatea unor polițiști. Polițistul nu este Dumnezeu pe Pământ, nu este omul care împarte dreptatea, este omul care se apleacă asupra cetățeanului și trebuie să aibă în minte permanent că este omul plătit de stat și obligat de lege să fie lângă cetățean. Să fie intransigent, să aplice legea, să fie foarte bine pregătit profesional”.

Col. (r) Alexandru Buțincu a vorbit la VIVA FM Rădăuți despre multitudinea de accidente rutiere și despre măsurile pe care le propune pentru prevenirea lor, dar și despre relația care ar trebui să existe între șoferi și polițiștii care îi opresc în trafic, pentru control.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments