full screen background image

Trei cetățeni indieni intrați ilegal în România, depistați pe drumul Lupcina-Nisipitu

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – județul Suceava au depistat trei cetățeni indieni în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În ziua de 11 iulie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au depistat pe drumul Lupcina-Nisipitu, trei persoane de origine afro-asiatică, care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu aveau asupra lor documente de identitate, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului P.F., pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani.

Aceștia au trecut ilegal frontiera în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza