full screen background image

Botoşani: Autorităţile sanitare anunţă că vor analiza apa din peste 160 de fântâni afectate de inundaţii

Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani vor face o analiză a apei din 168 de fântâni, care au fost afectate de viiturile generate de ploile torenţiale de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Teodor Ferariu.

Potrivit acestuia, din cele 168 de fântâni inundate, 45 au fost decolmatate ca urmare a intervenţiei serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de la nivelul administraţiilor locale sau a pompierilor militari.

Conducerea DSP a cerut populaţiei să nu folosească apa din fântânile colmatate înainte de a fi efectuată analiza calităţii acesteia.

“A intervenit autoritatea locală şi ISU pentru curăţare, iar acum se dezinfectează, urmând ca după aceea să se facă o analiză a apei să se vadă dacă este bună sau nu de băut. Până astăzi au fost raportate la noi 168 de fântâni inundate, din care 45 au fost deja decolmatate şi sunt în faza de igienizare. Autorităţile au informat cetăţenii că apa nu este potabilă până nu se fac analizele necesare”, a afirmat Ferariu.

Cele mai multe puţuri colmatate s-au înregistrat în oraşul Săveni şi comunele Blândeşti, Copălău, Avrămeni, Răchiţi, Todireni, Truşeşti, Suliţa, Vorona şi Coşula. AGERPRES

comments

comments