full screen background image

„Programul Ștefanian” se încheie luni, cu un pelerinaj la Mânăstirea Putna. Este aşteptat şi premierul Dăncilă

Cea de a II–a ediție a „Programului Ștefanian”, cu acțiuni incluse în calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, se încheie cu un pelerinaj la Mânăstirea Putna, pe 2 iulie, când se comemorează 514 ani de la moartea voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pelerinii sunt așteptați dimineață, începând cu ora 7:30, la intrarea în Putna, pentru a merge pe jos până la Mănăstire, la ceremonia comemorativă de cinstire a Marelui Nostru Voievod.

Programul include oficierea Sfintei Liturghii începînd cu ora 09.30, concerte corale și depunerea de coroane de flori la mormântul voievodului Ștefan cel Mare şi Sfânt.

Sfințirea Portalului Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă” este programată la ora 13.00 și va începe cu recitalul Grupului Vocal-Tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Portalul Memorial este închinat jertfei românilor de pretutindeni și din toate timpurile pentru libertate, independență și demnitate națională și, în mod special, românilor care au fost uciși în Masacrul de la Fîntîna Albă, din nordul Bucovinei, la 1 aprilie 1941, „pentru vina de a-și fi iubit neamul, credința și patria”.

Noul ansamblu cuprinde o poartă monumentală, o troiță de piatră, spații pentru depunerea de flori și aprinderea de lumînări, inscripții cu numele satelor de unde au pornit spre România cei uciși atunci și o cișmea.

Pe 2 iulie, la Mănăstirea Putna sunt aşteptaţi și reprezentanți ai Guvernelor României (în frunte cu premierul Viorica Dăncilă) și Republicii Moldova.

Pe 1 iulie, la Putna va fi sfințită Crucea Unității Neamului Românesc.

 

Radio VIVA FM este partener media al „Programului Ștefanian”.

comments

comments