full screen background image

Guvernul urmează să aprobe mai multe măsuri în domeniul sănătăţii

Guvernul va aproba, joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Proiectul de OUG vizează punerea în acord a Legii din domeniul sănătăţii cu Codul fiscal în privinţa reglementării calităţii de asigurat pentru persoanele care obţin venituri din drepturi intelectuale şi activităţi independente.

Pe agenda şedinţei de Executiv figurează şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 459/2010 pentru aprobarea standardului de cost/an pentru servicii acordate în unităţile de asistenţă medico-sociale şi a unor normative privind personalul din unităţile de asistenţă medico-socială şi personalul care desfăşoară activităţi de asistenţă medicală comunitară.

Totodată, Guvernul urmează să adopte şi o hotărâre privind abrogarea alineatului (4) al articolului 84 din anexa 2 a Hotărârii Guvernului nr.140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.

De asemenea, în cadrul şedinţei ar urma să fie aprobată şi o hotărâre privind stabilirea zilelor de 24 decembrie şi 31 decembrie ca zile libere pentru angajaţii din sistemul bugetar, potrivit unor surse guvernamentale.

În cadrul şedinţei va fi prezentată şi o notă având ca temă Raportul privind implementarea Programului Naţional de Reformă 2018 şi a Recomandărilor Specifice de Ţară 2018 (stadiul la data de 31 octombrie 2018). AGERPRES

comments

comments