full screen background image

Tabără școlară internațională de lucru la cimitirele militare, la Rădăuţi

În perioada 21 iunie – 5 iulie, la Rădăuți și Rövershagen (Germania), Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război (VDK e.V., filiala landului Mecklenburg-Vorpommern) organizează o Tabără școlară internațională de lucru la cimitirele militare.

Anul acesta, pentru prima dată, tabăra se va desfășura alternativ, prima parte la Rădăuți, iar a doua parte la Rövershagen (districtul Rostock), cu aceiași participanți – tineri germani și români.

Ca în fiecare an, activitatea are loc in colaborare cu Colegiul “Andronic Motrescu”.

La Rădăuți, tinerii vor îngriji atât parcelele de onoare din Cimitirul Central – română, germană și sovietică, cât și morminte din Cimitirul evreiesc.

Având in vedere semnificaţia acestei acţiuni, care a devenit tradiţională la Rădăuți, unde mormintele de război sunt păstrate şi îngrijite cu mare atenţie, locotenent colonel Christian Ziese, ataşat militar, va participa la activitățile din ziua de 24 iunie ca reprezentant al Ambasadei R.F. Germania la București, fiind însoțit de Cristian Scarlat, șeful Reprezentanţei VDK în Romania.

Programul din 24 iunie cuprinde, următoarele activităţi:

10.00 – 11.00 – La Templul din Rădăuţi, este programată dezvelirea unei plăci comemorative și lansarea cărții bilingve “Copilărie pierdută”;

12.00 – La Cimitirul evreiesc, se vor efectua lucrări de intreţinere si aprinderea de candele;

14.00 – Depunerea de coroane de flori la mormintele de război din Cimitirul central (parcela româna, germană, sovietică)

16.00 – Deplasare la Mânăstirea Putna.

Christian Ziese va avea o întâlnire privată cu primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments