full screen background image

Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume” continuă, miercuri, la Suceava

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni continuă, la Suceava, în rândul elevilor și studenților, Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”, printr-o întâlnire organizată miercuri, 20 iunie, ora 10, în sala “Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ.

Întâlnirea are drept obiectiv “diseminarea unui set clar, concis și complet de informații privind drepturile cetățenilor români care se decid să se stabilească în afara granițelor țării”.

Campania naţională “Informare acasă! Siguranţă în lume!” a fost lansată, oficial, în luna mai, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, fiind desfășurată de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, etc.

Campania vizează informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României.

Proiectul se derulează în două etape: prima – în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua – în septembrie-octombrie, destinată adulţilor.

comments

comments