full screen background image

Diplomați din 23 de state, în vizită în judeţul Suceava

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a organizat, în week-end, o vizită de informare şi documentare în judeţul Suceava, pentru şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Din delegație au făcut parte ambasadori din Argentina, Algeria, Peru, Belarus, Egipt, Chile, Armenia, Pakistan, Cuba, Uruguay, Azerbaidjan, Mexic, Slovacia, Coreea, Nigeria, Irak, Iran, Turkmenistan, precum și reprezentanţi ai ambasadelor Danemarcei, Braziliei, Ucrainei, Kazahstanului şi Republicii Congo.

Diplomaţii străini au participat la întâlnirea găzduită de prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, la care au fost prezenţi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, şi rectorul Universităţii din Suceava, Mihai Dimian.

În cadrul întâlnirii moderate de directorul general din MAE, Radu Safta, participanţilor le-a fost prezentat judeţul Suceava, precum şi oportunităţile turistice şi de investiţii pe teritoriul judeţului.

Diplomaţii străini au avut ocazia să admire repere din patrimoniul turistic şi cultural al Bucovinei: Cetatea de Scaun a Sucevei, care făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XIV-lea, Mănăstirea Putna, precum şi Mănăstirea Voroneţ, supranumită şi “Capela Sixtina a Estului”, fiind inclusă încă din anul 1993 de către UNESCO pe lista patrimoniului cultural mondial.

Programul a mai cuprins o vizită în localitatea Marginea, unde corpul diplomatic a participat activ la o demonstraţie de olărit, oferită de meşteri ceramişti din zonă.

Ultima zi a călătoriei de documentare a început cu o vizită în localitatea Vama, care anul acesta împlineşte 610 ani de la atestare.
Localitatea Vama găzduieşte Muzeul Oului din Bucovina, ce cuprinde o expoziţie care reuneşte peste 7.000 de ouă vopsite, atât din România, cât şi din alte ţări ale lumii.

La finalul vizitei, gazda a invitat diplomaţii străini să contribuie la colecţia muzeului prin realizarea unui ou încondeiat.

Programul s-a încheiat cu o vizită la Muzeul de istorie din Suceava, în cadrul căruia se regăsesc colecţii şi repere istorice care fac dovada multiculturalismului din România, dar şi a trăiniciei poporului român pe aceste meleaguri”.

Vizita corpului diplomatic străin acreditat la Bucureşti în judeţul Suceava a fost organizată în contextul evenimentelor dedicate Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri.

comments

comments