full screen background image

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, în Suceava şi Câmpulung Moldovenesc

În zilele de 9 şi 10 iunie, Caravana SMURD – „Fii pregătit!” s-a aflat în judeţul Suceava. A

Aceasta a fost amplasată sâmbătă, 9 iunie, între orele 10:00-18:00, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, şi duminică, 10 iunie, în acelaşi interval orar, în zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe esplanada Casei de Cultură.

Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru mobil de instruire care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, care este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

Cursurile de instruire medicală s-au adresat atât populaţiei, cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

În cadrul centrului mobil de instruire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au susţinut activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii și altele.

Prezentările au fost însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Totodată, participanţii au vizionat filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele realizate în cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei „R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Sucevenii au fost invitaţi să participe la activităţile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le-au adus informaţii esențiale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza