full screen background image

Produse de contrabandă confiscate de poliţişti, în urma unor percheziţii

Polițiști din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au efectuat marţi 5 percheziţii domiciliare și o verificare economică pe raza judeţului Suceava, fiind vizate mai multe persoane specializate în traficul cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

În urma acestor activități, de la 5 dintre cele 6 locații au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 3.880 de pachete cu țigarete, de diferite mărci, produse in Ucraina şi Duty Free, 105 litri alcool și băuturi alcoolice, 3 telefoane mobile şi alte mijloace de probă (înscrisuri ş.a.), pentru o parte din acestea urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii.

Un bărbat, de 54 de ani, din comuna Verești, o femeie, de 51 de ani, din comuna Bosanci, și un bărbat, de 54 de ani, din comuna Bosanci, au fost conduse la sediul I.P.J. Suceava pentru audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale.

Ulterior au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru cele trei persoane, urmând ca miercuri să fie prezentate procurorului de caz, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.

În seara aceleeaşi zi, polițiștii din cadrul Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control, pe DN 17, pe raza comunei Sadova, autoturismul condus de o femeie, de 27 de ani, din comuna Fundu Moldovei.

Aceasta transporta 13 baxuri a cate 10 sticle de 1 litru cu băutură incoloră cu miros de alcool, fără niciun fel de etichete sau banderole de accizare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă”, prejudiciul estimat fiind de 1.950 de lei.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza