full screen background image

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada 29 mai – 4 iunie, poliţişti din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Cu această ocazie, au fost efectuate 33 de controale.

Au fost constatate 10 infracțiuni şi aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 69.810 lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 130.74 mc de material lemnos, în valoare de 16.260 de lei.

Marţi, la orele 17:00, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra-Dornei – Compartimentul Rutier a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat, de 35 de ani, localnic, care transporta material lemnos fără a avea asupra sa documente de proveniență.

S-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 2,43 mc de lemn foc molid, în valoare totală de 309,41 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit Legii nr. 171/2010, iar în cauză s-a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, fiind predată în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.

comments

comments