full screen background image

Fostul senator Teodor Haucă, cetățean de onoare al municipiului Rădăuţi

Consilierii locali rădăuțeni au dat aviz favorabil proiectului de hotărâre inițiat de primarul Nistor Tătar, de acordare a titlului de cetățean de onoare al municipiului, fostului senator Teodor Haucă.

Fostul senator al României, a acționat mereu sub deviza ”Noi nu trebuie să facem politică între noi ci trebuie să facem politică pentru oameni!”

Teodor Haucă a avut un rol important în aducțiunea gazului metan în Rădăuți, în asfaltarea drumurilor care duc la mânăstirile din Bucovina, în modernizarea gării din Rădăuți, în reabilitarea grădinițelor din municipiu.

A facilitat editarea unor lucrări științifice de prestigiu, autori fiind prof. univ. dr. Traian D. Stănciulescu și prof. univ. dr. Daniela M. Manu.

Tot prin grija sa au fost reabilitate Mânăstirea Bogdana din Rădăuți, monument istoric, Așezământul de Copii ”Sfântul Ierarh Leontie” și Biserica Sfântul Ilie.

A sponsorizat deplasarea a unui număr de 50 de elevi olimpici de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” și a profesorilor lor și a 10 de sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Rădăuți, în Italia.

A susținut financiar intervenții chirurgicale ale unor copii nevoiași și a contribuit la atragerea de fonduri europene prin intermediul GAL Urban.

Inginerul Teodor Haucă este expert pe probleme de agricultură, specializat în Algeria. S-a născut pe data de 22 august 1947 în localitatea Mihăileni, jud. Botoșani. A absolvit Facultatea de Agronomie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași și are o vastă experiență profesională.
– 1973 – 1980 – inginer CAP în comuna Iaslovăț
– 1980 – 1989 – director comercial IAS Rădăuți
– 1989 – 1995 – director general SC VITALUEX SA Rădăuți
– 1995 – 1996 – președinte al grupului de firme MBH Rădăuți
– 1996 – 2000 – senator în Senatul României și secretar în Comisia Economică a Senatului
– 2000 – 2002 – director al MBH Carpatina SA
– din 2003 până în prezent, deține funcția de director general al SC EURO MAST INDUSTRIES SRL Rădăuți.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments