full screen background image

Caravana SMURD „Fii pregătit” vine în Suceava şi Câmpulung

Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul!

Pentru astfel de momente, Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, în toată țara.

Caravana va fi prezentă şi în judeţul nostru, pe 9 iunie, în Suceava, şi pe 10 iunie, în Câmpulung Moldovenesc.

Sublocotenentul Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava, a fost la Viva FM şi a spus mai multe despre această acţiune

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Participanții pot urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza