full screen background image

Peste 400 de studenți din Iaşi devin angajaţi pentru o zi

Luni, 23 aprilie, a început „Săptămâna Porților Deschise la UBC”, un eveniment organizat de compania IULIUS, ca parte a proiectului „Iași – orașul viitorului tău”. Este pentru prima dată în regiune când un ansamblu de clădiri de birouri le oferă tinerilor prilejul de a interacționa direct cu angajatorii și de a descoperi cultura organizațională a unor mari companii.

În program s-au înscris peste 400 de studenți de la diferite specializări din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Timp de cinci zile, până vineri, 27 aprilie inclusiv, tinerii vor vizita sediile a 18 companii din domeniile IT, outsourcing și financiar – bancar prezente în clădirile de birouri din ansamblul Palas Iași și vor descoperi cu ce se ocupă angajații acestora.

Luni a avut loc o întâlnire comună a tinerilor, unde au primit informații despre ce vor face în această săptămână. La eveniment au participat și reprezentanți ai companiilor, care le-au vorbit despre cum se pot pregăti pentru primul loc de muncă și pentru noile tehnologii, programele companiilor de formare a viitorilor angajați și de mentorat, dar și despre cum răspund așteptărilor tinerilor.

Întreaga săptămână sunt programate vizite de grup în cadrul companiilor Amazon, Yonder, OSF Global Services, Veoneer, UniCredit Business Integrated Solutions, Conduent, Endava, Bentley Systems România, Accenture, Centric IT Solutions România, Capgemini, Basware Corporation, Ness Digital Engineering, Optymyze, Bitdefender, TiVo, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank. Pe lângă turul sediului, studenții participă și la diferite activități interactive, precum dezvoltarea abilităților hard & soft, studii de caz pe proiectele în desfășurare sau discuții directe cu angajații companiilor. Cei interesați vor afla și pentru ce oportunități de formare, internship-uri și programe pot aplica.

Programul „Iași, orașul viitorului tău”, lansat de compania IULIUS în luna februarie, are scopul de a promova Iașul la nivel regional, drept un centru academic, ce oferă multiple oportunități în dezvoltarea carierei, dar și ca oraș cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Programul include numeroase alte activități, precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești de la diferite specializări, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, sesiuni de training specializate și multe altele.

comments

comments