full screen background image

17 aprilie – Grijă la pavele!

Anul acesta, primăvara s-a lăsat așteptată și, odată sosită, s-a dovedit capricioasă. A împrumutat mai mult din obiceiurile celorlalte anotimpuri, fiind când tăioasă ca iarna, când blândă ca vara. Dar, până la urmă, mai este ceva pe lumea acesta previzibil…? Poate doar demersurile politicienilor noștri, care nici măcar nu-și mai doresc să ne suprindă în vreun fel.

Mă refer aici la politicienii de la București. Pentru că cei de la Suceava au reușit oarecum să ne suprindă, de data aceasta plăcut, cu finalizarea unui proiect mai vechi: zona de agrement Tătărași. În zi de sărbătoare, “Izvorul Tămăduirii”, au deschis oficial spațiul ce cuprinde locuri de joacă pentru copii, terenuri de minigolf și de sport, debarcader cu bărci și hidrobiciclete, foișor muzical și mult spațiu verde.

Bucurie mare, împărtășită de tânărul viceprimar al Sucevei și pe contul de socializare. Ceea ce e foarte bine, având în vedere că în ziua de azi cel mai bun “radio-șanț” este Facebook-ul. Să afle tot suceveanul la timp că e rost de relaxare în aer liber, nu doar în reședințele județelor vecine, ci și în Suceava.

Firesc că postarea mi-a stârnit interesul și am derulat toate fotografiile ce înfățișau zona de agrement. Verde, cu copaci înfloriți, cu toate zonele de joacă și sport promise prezente. Și o fotografie mare cu băncile pe care se pot odihni cei doritori. Asta pentru a închide gurile cârcotașilor care spuneau că iar au dat-o edilii în bară uitând să amplaseze bănci în zonă.

Toate la punct și virgulă! Alei curate și frumos aliniate. Parcă prea frumos aliniate… Și gândul iar m-a dus la parcurile pe care le-am străbătut prin alte țări, nu foarte îndepărtate, mai mult sau mai puțin dotate decât zona de agrement a Sucevei, dar cu siguranță neasfaltate, necimentate, nepavate. Primul impuls a fost să spun că nu înțeleg de ce e nevoie de pavele în mijlocul naturii… Apoi mi-am tras pe seamă și mi-am spus că pierd vremea de pomană. Că pasiunea aceasta pentru pavele e pare-se mult prea veche pentru a se renunța la ea. Și singura mea dorință a fost ca suceveanul ce va străbate aleile să urmeze îndemnul viceprimarului de a păstra cât mai multă vreme zona în starea inițială: curată, fără a o distruge, pentru a nu fi cazul să se închidă pentru reparații și pentru schimbat pavele… Nu de alta, dar banii folosiți în acest scop în mod repetat în urbea noastră, nu puțini, sunt tot din buzunarul sucevenilor. În al cui buzunar intră, se știe…

Închei acum, urându-vă să petreceți cât mai multe ore minunate alături de copii în zona de agrement, dovedind prețuirea pentru cele realizate și… grijă la pavele!!! Multă grijă!

comments

comments