full screen background image

Sute de pachete cu ţigări ascunse în maşini, descoperite la Vama Siret

În cursul nopţii de sâmbătă, în jurul orei 23.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în țară, Valentin S., în vârstă de 29 de ani, cetățean român, conducând un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în bancheta din spate, în portiere, sub scaune şi sub mocheta autoturismului cantitatea de 560 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare totală de aproximativ 700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale, deoarece avea confecționat locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Duminică, în jurul orei 2.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, Ana O., în vârstă de 29 de ani, de cetățenie română, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scaunul din față dreapta al mașinii şi în bagajele personale cantitatea de 740 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 925 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 7.000 de lei.

De asemenea, autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale, până la plata amenzii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar