full screen background image

Viceprimarul Marian Andronache: Municipiul Suceava a făcut un pas important spre dezvoltarea inteligentă

În perioada 20-21 martie, viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, s-a deplasat la Manchester (Marea Britanie), pentru participarea la conferința finală a proiectului Smart Impact – Soluții inovatoare pentru dezvoltare instituțională durabilă, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială URBACT.

Municipiul Suceava a elaborat Planul Integrat de Acțiune, document strategic ce va sta la baza obținerii de finanțări nerambursabile pentru proiecte viitoare.

“Reamintesc faptul că Planul elaborat în cadrul proiectului EVUE – Vehicule electrice în Europa urbană, în anul 2012, finanțat prin Programul URBACT, a stat la baza obținerii finanțării nerambursabile pentru implementarea conceptului de electromobilitate, respectiv: infrastructură de încărcare, biciclete electrice și vehicule electrice.

În prima zi a întâlnirii, partenerii din cele 10 orașe europene au prezentat rezultatele finale ale proiectului, au participat la sesiuni de lucru și de informare, au interacționat cu reprezentanți ai autorităților locale, organizațiilor private, precum și membri delegați ai Comisiei Europene.

La finalul evenimentului, am fost invitat la o întâlnire cu primarul orașului Manchester, domnul Eddy Newman, cu care am discutat despre administrație locală, politică, și bineînțeles… fotbal, iar la final am semnat în cartea de onoare a primăriei din Manchester.

Prin implementarea acestui proiect, Municipiul Suceava a făcut un pas important spre dezvoltarea inteligentă, urmând să continuăm cu implementarea acțiunilor cuprinse în Planul Integrat de Acțiune, astfel încât Suceava să devină un oraș inteligent”, a precizat, la revenirea în Suceava, Marian Andronache.

comments

comments