full screen background image

68 de persoane au participat la campania de donare de sânge de la Rădăuţi

La inițiativa grupului “Rădăuţiul civic”, 68 de persoane s-au prezentat, miercuri, la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți pentru un gest nobil: donație de sânge.

Inițiativa intitulată „Hai cu noi să donăm sânge” a apărut pentru a crește gradul de conștientizare asupra posibilității ca cetățenii să facă un astfel de gest, să doneze sânge și chiar să contribuie la salvarea de vieți.

Conform celor comunicate de personalul de specialitate, într-o zi obișnuită de miercuri sunt aproximativ 10-15 donatori.

Din cele 68 de persoane care s-au prezentat, 54 au fost admise pentru a dona sânge, iar celelalte și-au exprimat dorința de a dona în perioada următoare.

Acțiunea a fost coordonată de Rodica Ciobanu, cu sprijinul lui Radu Bouaru (grafică) și Anamaria Boghean (promovare), toți trei membri ai echipei „Rădăuțiul Civic”, având suportul și din partea celorlalți colegi.

Promovarea acțiunii a început pe data de 9 martie și în scurt timp mesajul a ajuns la câteva mii de persoane, prin intermediul rețelelor de socializare, înscrierile făcându-se prin completarea unui simplu formular.

Echipa “Rădăuţiul civic” a repartizat cât mai uniform persoanele înscrise în intervalele disponibile, astfel încât timpul de așteptare să fie unul cât mai mic.

Cetățenii au răspuns acestei inițiative, numărul lor fiind de 5 ori mai mare decât în alte zile de miercuri.

În condițiile în care în România sute de operații sunt amânate din lipsă de sânge în spitale și mai ales în condițiile în care stă în puterea cetățenilor să schimbe această stare de fapt, s-a dorit să se dea un exemplu și altor cetățeni, încurajându-i să le pese mai mult și să se implice activ în rezolvarea problemelor comunității locale sau chiar naționale.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments