full screen background image

Primarul Sucevei, Ion Lungu, la întâlnirea cu prim-ministrul Viorica Dăncilă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, astăzi, la Palatul Victoria, la întâlnirea cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Alături de primul-ministru, la întâlnire au mai fost prezenţi vicepremierul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

La întâlnirea de lucru au participat primarii municipiilor reședință de județ, reprezentanții Autorității de Management a Programului Operațional Regional (POR) și directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională

“Am ridicat problemele pe care le întâmpinăm privind absorbția de fonduri europene, precum și situația legată de încălzirea orașului, respectiv luarea în considerare a lemnului de foc ca fiind biomasă, pentru a oferi posibilitatea celor de la Bioenergy de a primi certificate verzi.

Doamna prim-ministru a reţinut problemele supuse discuției şi a promis că va încerca să ne ajute.”, a declarat Lungu.

”Vreau să vă sprijin cu toată fermitatea, indiferent de opțiunea politică, să găsim împreună soluții pentru a recupera întârzierile în atragerea fondurilor europene din POR și a evita riscul de dezangajare a unor fonduri. Finanțarea acestor proiecte trebuie să fie în beneficiul cetățenilor, al României”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul i-a încurajat pe primari să participe în grupul de lucru care analizează propunerile de modificare a legislației achizițiilor publice, și să vină cu soluții care să răspundă problemelor specifice pe care le întâmpină.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că propunerile primarilor privind simplificarea procedurilor și reducerea birocrației vor fi avute în vedere de echipa constituită în acest scop la nivelul Guvernului.

O altă soluție concretă cerută de premier a fost ca Autoritatea de Management a POR să desemneze câte o persoană pentru fiecare autoritate publică locală, care să urmărească stadiul proiectului propus de primării, de la momentul depunerii până la semnarea contractului de finanțare, și să ofere sprijin și consiliere atunci când este necesar.

”Vrem să ridicăm barierele în obținerea finanțărilor din fonduri europene. Împreună, Guvern și autorități locale, ne vom pune de acord asupra soluțiilor concrete pentru a fi mai eficienți în atragerea finanțărilor și punerea în practică a proiectelor în beneficiul cetățenilor români”, a conchis șeful Executivului.

comments

comments