full screen background image

Valentin Popa, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Valentin Popa, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 22 de voturi ”pentru” şi 12 ”împotrivă”.

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa s-a născut pe 12 iulie 1964 şi este profesor universitar doctor inginer. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor în 1989. Din 2009 până în prezent a fost conducător de doctorat pentru domeniul său. Este profesor universitar din 2005 şi predă Sisteme de intrare-ieşire, Sisteme de identificare, Dispozitive şi circuite electronice.

Teza sa de Doctorat – “Contribuţii la creşterea vitezei de procesare în modemuri”, susţinută public pe 24 aprilie1998, în specializarea “Componente, dispozitive şi circuite electronice”, l-a avut ca îndrumător ştiinţific pe prof. dr. ing. Gheorghe Maxim, Universitatea “Gh. Asachi” Iaşi.

A publicat mai multe cărţi de specialitate, articole ştiinţifice, lucrări în reviste cotate ISI, are un brevet de invenţie şi a câştigat mai multe Granturi în competiţii internaţionale.

comments

comments