full screen background image

Peste 300 de șoferi verificați cu etilotestul de poliţişti

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pe linia identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumurile publice fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost verificaţi cu aparatul etilotest 326 de conducători auto, fiind constatate 6 infracţiuni, din care 2 alcoolemii și 4 alte cauze.

S-au aplicat 113 sancţiuni contravenționale, în valoare de 39.140 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere reţinute, din care 1 pentru alcool și 12 din alte cauze, şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin, a oprit pentru control, pe DN 17, pe raza localității, autoturismul condus de un localnic, de 47 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments