full screen background image

Peste 3.500 de mp, din perimetrul aeroportului, transferaţi către ROMATSA

aero 2     Consilierii județeni aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre ce prevede transferarea unui teren, în suprafață de aproape 3.632 de metri pătrați, din perimetrul aeroportului, către ROMATSA.

Pe terenul respectiv, Regia intenționează să instaleze un echipament de navigație aeriană de tip ILS, ce va ajuta aeronavele să aterizeze în condiții meteo defavorabile.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, în legătură cu acest sistem, că în proiectul de modernizare a Aeroportului este prevăzut un ILS de tip CAT 2, dar  are promisiuni de la nivel central că sistemul ce va fi instalat  va fi unul mai performant.

Toate cheltuielile privind montarea şi exploatarea echipamentelor ILS vor fi suportate de ROMATSA.

Lipsa sistemului ILS pe aeroportul din Suceava a dus, în anii 2012-2013, la anularea a 34 de curse, care nu au mai putut ateriza sau decola, din cauza condițiilor meteo.

Nechifor a mai adăugat că finanțarea lucrărilor de modernizare de la Aeroportul “Ștefan cel Mare” nu mai reprezintă o problemă, dat fiind faptul că Guvernul a emis, în această săptămână, o Hotărâre prin care schimbă modul de decontare a lucrărilor executate.
insert nechifor aeroport vineri

Președintele Consiliului Județean a precizat că se caută şi alte companii aeriene, pe lângă Tarom, care să opereze pe Salcea.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei, din fonduri europene, şi urmează să fie redeschis în toamna acestui an.

Se vor moderniza pista de rulare, balizajul, se va construi un nou turn de control şi se pregăteşte terenul pentru amplasarea sistemului de navigaţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar