full screen background image

Afganistan: Cinci morţi în atacul asupra organizaţiei ‘Salvaţi Copiii’ de la Jalalabad

Cinci persoane au fost ucise în atacul comis miercuri de gruparea teroristă Statul Islamic (SI) asupra unui sediu al organizaţiei nonguvernamentale britanice ‘Salvaţi Copiii’ în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, potrivit unui nou bilanţ comunicat joi de un oficial local, relatează AFP.

‘Numărul morţilor a ajuns la cinci în dimineaţa asta. Două persoane rănite grav au decedat, ambii erau angajaţi ai ‘Salvaţi Copiii’. 26 de persoane au fost rănite potrivit ultimelor informaţii’, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani.

ONG-ul britanic a anunţa miercuri seara într-un comunicat că trei persoane au murit şi patru au fost rănite în atac.

Este vorba, potrivit oficialului afgan, de doi gardieni ai organizaţiei şi un angajat.

Organizaţia ‘Salvaţi Copiii’, prezentă în Afganistan din 1976, a anunţat ‘suspendarea temporară’ a activităţilor sale în Afganistan, considerată una din ţările cele mai periculoase pentru angajaţii umanitari.

Atentatul survine la patru zile după un atac asupra unui mare hotel din Kabul, revendicat de talibani şi soldat cu cel puţin 20 de morţi, printre care 14 străini.

Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar la frontiera cu Pakistanul, este invadat de talibani şi de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au făcut din mai multe districte ale provinciei baza lor de sprijin din Afganistan.

AGERPRES

comments

comments