full screen background image

Flutur: Bugetul judeţului, în acest an, este unul al dezvoltării

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat astăzi definivarea proiectului de buget pentru acest an.

La capitolul venituri, sunt prevăzuţi 367 de milioane de lei, iar la cheltuieli, 400 de milioane de lei.

Flutur a subliniat că un bugetul judeţului este unul rezonabil şi echilibrat şi că diferenţa dintre venituri şi cheltuieli va fi acoperită din excendentul anilor precedenţi.

Gheorghe Flutur a mai precizat că s-a schimbat foarte mult ponderea investiţiilor care, în acest an, cresc de la 8% la 35% din bugetul judeţului, 138 de milioane de lei fiind prevăzute pentru dezvoltare.

Investiţiile vor continua la Spitalul Judeţean şi la Aeroportul Suceava, Muzeul de Artă Religioasă din Fălticeni şi drumuri judeţene.

Referindu-se la marile investiţii din acest an, Flutur a făcut referire la drumul Suceava – Iaşi, ce se va realiza cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, în valoare totală de 45 de milioane de lei, dar şi la modernizarea a opt drumuri judeţene prin PNDL, proiect ce se ridică la 54 de milioane de lei.

Consiliul judeţean are în agendă şi numeroase acţiuni pentru sărbătorirea Centenarului.

Proiectul de buget a fost postat pe site-ul CJ Suceava şi se află în dezbatere publică.

Despre toate acestea poţi afla ascultând înregistrarea integrală a conferinţei de presă susţinute vineri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur:

comments

comments