full screen background image

Mălinean arestat după ce a rănit grav cu maşina un pieton şi a fugit de la locul faptei

În cursul serii de luni, la ora 19.15, I.P.J. Suceava a fost sesizat despre faptul că, pe DJ 209A, din comuna Mălini, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, un conducător auto a surprins și accidentat grav un bărbat, de 40 de ani, din comuna Mălini, care se afla pe partea carosabilă.

Şoferul a părăsit locul faptei și a abandonat vehiculul la o distanță de aproximativ 2 km de locul producerii evenimentului.

Victima a fost transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe timpul cercetărilor, la locul faptei s-a prezentat o femeie, de 25 de ani, din municipiul Suceava, care a declarat faptul că ea a condus autoturismul în care se afla ca pasager și soțul ei, de 31 de ani, din comuna Mălini.

Cei doi soți au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru femeie, și de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul a fost condus de bărbatul de 31 de ani, care are dreptul de a conduce suspendat.

S-a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, marţi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” și ”conducerea unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments