full screen background image

6 spectacole la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, în luna ianuarie

Nu mai puţin de 6 spectacole pot fi vizionate, în luna ianuarie, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Prima piesă din acest an va fi prezentată joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00.

Este vorba despre “3 Surori”, un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.

Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru „Trei Surori” de A. P. Cehov tradusă și adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia și costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu și Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creația lui Dan Băsu, iar muzica de interior8.

Coordonatoarea proiectului este Catrinel Bejenariu, co-fondatoare Punctart. Distribuția este formată din Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Sergiu Moraru, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Butnaru, Alexandru Marin, Sebastian Bădărău.

Vineri, 12 ianuarie, de la ora 19:00, puteţi viziona spectacolul “D’ale Carnavalului”, de I.L. Caragiale.

Teatrul sucevean aduce în fața publicului acest text, într-o nouă interpretare, sub bagheta tânărului regizor Tudor Lucanu, care își prezintă viziunea și demersul artistic spunând: „Când vorbim de scrierile lui Caragiale nu ezităm să vorbim despre actualitatea lor. Și asta pentru că societatea românească nu a evoluat prea mult în mai bine de o sută de ani. Structura morală a personajelor din operele lui Caragiale este regăsită și astăzi. O recunoaștem în mass-media, în politică sau chiar pe stradă. Ne confruntăm cu aceleași probleme, cu același comportament de mahala și răspundem cu aceeași trăncăneală ca acum un secol în urmă. D’ale carnavalului pune sub lupă toate metehnele noastre dintotdeauna, ne arată substanța care ne-a fost alterată și care ne-a transformat în moftangii, în mitocani, în corupți, în înșelați și înșelători, în haplea, în mangafale. Și lista poate continua. Nu degeaba acțiunea se petrece într-un carnaval, timp al „lumii întoarse cu susul în jos”, când toți poartă măști. Masca este cea care ascunde identitatea, dar și cea care aduce la lumină adevărata esență umană.”

Marţi, 16 ianuarie, de la ora 19:00 este programată reprezentaţia piesei “Kebab”, de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan.

“Kebab” este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc țara din dorința de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în același timp, este plin de speranță. Caruselul în care sunt prinși, ambiția dusă la extrem fac din ei victime și călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în țara noastră…

Spectacolul “Kebab” poate fi vizionat şi joi, 25 ianuarie, ora 19:00.

Marţi, 23 ianuarie, ora 19:00, sucevenii sunt invitaţi la “Zadarnicele chinuri ale dragostei”, după William Shakespeare, regia Alexandru Bogdan.

Spectacolul este o pledoarie pentru dragoste și îndrăgostiți, pentru sensibilitate și pasiune, o comedie pentru tinerii de toate vârstele și mai ales pentru cei care cred că existența fără iubire e un nonsens. “Zadarnicele chinuri ale dragostei” este un studiu atent elaborat asupra celor mai fine aspecte ale emoției umane, totul văzut printr-o prismă comică, hilară, jucăușă, relaxantă dar, în același timp, lucidă și ironică.

„Zadarnicele chinuri ale dragostei” („Love’s Labour’s Lost”) este o piesă mai puțin cunoscută a lui William Shakespeare și mai rar montată. Apreciată ca fiind una dintre cele mai „flamboaiante“, din punct de vedere intelectual, piesa abundă în sofisticate jocuri de cuvinte, calambururi şi aluzii literare. Spectacolul în regia lui Alex Bogdan transpune problematica piesei în actualitatea zilelor noastre, cu accente pe cotidian și realitățile cunoscute.

Nu în cele din urmă, pe 27 ianuarie, ora 19:00, este programată reprezentaţia piesei “Un playboy de peste deal”, de John M. Synge, regia Antonella Cornici.

Spectacolul „Un playboy de peste deal” este o adaptare a regizorului după piesa „The Playboy of the Western World”, de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze. Opera lui ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar textul original este considerat o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

„Un playboy de peste deal”, este povestea unui tânăr plecat de-acasă, a cărui ispravă pe care o trâmbițează tuturor, este că și-ar fi omorât tatăl. Există un tâlc în povestea asta atâta vreme cât sătenii din Ballyliford, preferă mai degrabă să „se bucure” de năstrușnica întâmplare demnă de un adevărat erou, decât să condamne fapta imorală și reprobabilă. Ba mai mult, o asemenea grozăvie pare că poate stârni trăiri romantice.

La toate spectacolele, prețul unui bilet este de 20 de lei (10 lei pentru elevi, studenți şi pensionari), dar, pentru a încuraja și răsplăti publicul, începând cu acest an, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava acordă facilități spectatorilor fideli prin abonamente și reduceri de grup.

Astfel, un abonament nominal, care presupune 6 spectacole proprii, va costa 90 de lei, cu excepția premierelor. Rezervarea locurilor se face cu cel puțin 48 de ore înaintea spectacolului. Abonamentul este valabil per stagiune.

Se vor acorda şi facilități de grup, în funcție de numărul de persoane: pentru 10 persoane, 9 bilete + 1 bilet gratis, pentru 20 de persoane, 17 bilete + 3 bilete gratis, iar pentru 100 de persoane, 10 lei/biletul, în loc de 20 de lei.

Menționăm că prețul unui bilet la spectacolele produse de TMMVS este 20 de lei și 10 lei/elevi, studenți, pensionari.

Potrivit regulamentului oficial de participare la spectacolele și evenimentele Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, adulţii și copiii cu handicap grav şi accentuat beneficiază de intrare liberă, în urma unor rezervări în prealabil la telefonul 0759048677.

Adultul cu handicap mediu şi uşor beneficiază de bilete de intrare în aceleaşi condiţii ca elevii, studenţii şi pensionarii, în limita locurilor disponibile.

Premierele nu fac obiectul acestor facilități.

Prețul unui bilet la premieră este 25 de lei, indiferent de vârstă sau categorie socială.

comments

comments