full screen background image

Conf. univ. dr. sociolog, Carmen Cornelia Balan, despre rețelele de socializare:” Într-adevăr, a explodat fenomenul și este un semn al însingurării noastre, al lipsei noastre de soluții”

Am vorbit, la Viva CAFE, cu sociolog conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan. Astăzi am discutat despre veșnica invidie și comparație și despre faptul că ne trăim viețile prin intermediul vieților celorlalți, despre lumea din rețelele de socializare, dar și despre depresia de după sărbători.

Reţeaua socială Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori activi. 50% din aceştia intră pe pagina personală cel puţin o dată în fiecare zi. Fenomenul rețelelor de socializare pare că devine din ce în ce mai răspândit, «înghiţind» viaţa socială reală.

”Într-adevăr a explodat fenomenul și este un semn al însingurării noastre, al lipsei noastre de soluții. A apărut o soluție la îndemână: Facebook-ul!”.

”Ne luăm pilula de amar când vedem că prietenii de pe rețelele de socializare au umblat în lung și-n lat, că s-au bucurat de prieteni… și noi – nu. Sau am umblat și noi, dar nu așa de interesant, că avem și noi un prieten, dar nu așa de … grozav. Și atunci astăzi nu postăm, mâine nu postăm și devenim doar un receptacol, care dă like și share. Ei, ce se întâmplă cu sufletul nostru!? Începe să trăiască doar pentru a primi acele mesaje… care îl supără.”

”Cum să vreau eu să fiu ca celălalt, pot să iau câte ceva, ce este bun pentru mine și din acel ceva să mă construiesc pe mine, dar dacă eu o să tot vreau să fiu ca el, rămân cu dezvoltarea pe orizontală ”, a declarat Carmen Cornelia Balan.

Ascultați aici interviul integral realizat de Iulia Sîrghi în emisiunea Viva Cafe:

comments

comments