full screen background image

Ceremonie militară (foto), muzică populară şi colinde la Suceava, de Ziua Națională a României

Câteva mii de persoane au aparticipat la ceremonia militară de Ziua Națională a României, desfăşurată în centrul Sucevei.

Au fost invitați reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și ai Primăriei Municipiului Suceava, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere, Cultul erorilor, personal militar, civil din MAPN și MAI, reprezentanți ai partidelor politice, ai instituțiilor culturale, științifice, religioase, ai mass-media și societății civile.

Din Partea Ministerului Apărării Naționale – MAPN – au participat cu efective Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, care a prezentat și tehnică, iar Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung a participat cu două plutoane la garda de onoare.

Din Partea Ministerului Apărării și Internelor, au participat cu efective Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Cu tehnică specifică a participat ISU Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Direcția Județeană de Informații Suceava. Primăria Suceava a pus la dispoziția evenimentului fanfara.

Tehnica desemnată de fiecare structură a fost prezentată într-o expoziție amplasată în fața Palatului Administrativ.

Toate efectivele au intrat în dispozitiv în fața Palatului Administrativ, iar după instalarea oficialităților s-a intonat Imnul de Stat al României, a fost oficiat un serviciu religios, urmat alocuțiunile autorităților referitoare la însemnătatea evenimentului.

Prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi:

Preşedintele Consilului Judeţean, Gheorghe Flutur:

Primarul Sucevei, Ion Lungu:

S-au depus coroane și jerbe de flori și a urmat defilarea gărzii de onoare, a tehnicii și fanfarei, cu prezentarea onorului (foto).

Pe Esplanada Casei de Cultură s-a deschis oficial Târgul de Crăciun.

În standurile amenajate în căsuţele de lemn se pot găsi, de la preparate din carne, brânzeturi, dulciuri, băuturi alcoolice şi nealcoolice, până la produse ale meşterilor populari – măşti sau obiecte de decor pentru bradul de Crăciun.

Manifestările continuă cu un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, urmat de un program de colinde susținut de fanfara municipiului Suceava.

La ora 18, se va defășura retragerea cu torțe a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Suceava, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

La aceeași oră va avea loc un moment artistic (intonare de cântece ostășești) susținut de Corala ISU “Bucovina”.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza