full screen background image

“Festivalul fructelor de toamnă”, la Școala „Regina Elisabeta” Rădăuţi

Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” din Rădăuţi a organizat vineri, 24 noiembrie, „Festivalul fructelor de toamnă”, în cadrul proiectului european „Mănâncă responsabil!”.

Scopul principal al activității a fost conștientizarea în rândul participanților a importanței unei alimentații sănătoase și responsabile.
Participanții, elevi și cadre didactice, au promovat produsele alimentare locale de sezon, de aceea au ales să folosească doar fructe de toamnă din producția internă, în scopul promovării comerțului echitabil și agriculturii sustenabile.

Obiectivele au vizat:
– Implicarea tuturor elevilor școlii în activitățile propuse
– Sensibilizarea populației față de importanța unei alimentații responsabile
– Schimbarea în bine a obiceiurilor alimentare în rândul participanților direcți și indirecți la proiect.

Încă de la începutul săptămânii au distribuit în rândul comunității locale fluturași publicitari, anunțând evenimentul. Au beneficiat de sprijinul părinților, atât prin implicare directă în activități cât și indirect, prin prepararea unor produse tradiționale oferite spre degustare.

Activitatea s-a derulat pe mai multe planuri: pentru început, cei mai mici au modelat și decorat fructe, discutând despre forme și culori; mai apoi au ieșit în holul central unde au sărbătorit bogăția toamnei participând la o expoziție a fructelor de toamnă; în final, întorși în clase, au transformat fructele în salate, sucuri sau gustări delicioase.

Elevii de la gimaziu, au discutat despre rolul fructelor în alimentația zilnică, dar și despre amprenta ecologică –măsurarea impactului unei populații asupra mediului. Au ieșit apoi în curtea școlii unde au organizat „Festivalul fructelor de toamnă”, prilej de a consuma fructe împreună, fie în stare proaspătă, fie sub formă de sucuri naturale.

Activitatea a fost o reușită, atât datorită numărului mare de participanți, cât mai ales impactului pe care l-a avut în rândul comunității școlare și al părinților. „Mănâncă responsabil!” nu e doar un proiect, e un obiectiv.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments