full screen background image

Şantierele din Suceava se închid cu datorii de 3 milioane de euro către constructori

La sediul Primăriei s-a consumat ultima şedinţă a comandamentului de monitorizare a lucrărilor de investiţii din municipiul Suceava.
Edilul-şef Ion Lungu le-a mulţumit constructorilor pentru colaborare, apreciind că se putea mai bine, atât din partea Primăriei, cât şi a firmelor câştigătoare a licitaţiilor.

Lungu: “Aceste comandamente au avut un rol important, însă situaţia nu este aşa cum ne-am dorit noi să fie, iar aceasta din mai multe cauze, dar, în primul rând, din cea financiară. Cu toate acestea, s-au făcut lucruri bune şi în acest an, iar comandamentele vor fi reluate din primăvară”.

Până vineri, vor fi încheiate intervenţiile de la Zona de agrement „Tătăraşi”, în timp ce modernizarea străzii „Constantin Moraru” este gata, iar staţia de încărcare rapidă şi staţia de încărcare standard a acumulatorilor pentru transportul electric au fost deja montate.

În stadii avansate se află modernizarea sistemului de iluminat public, cu realizări de 80%, dar şi construirea blocurilor ANL, la care se trece la amenajarea interioarelor.

În cartierul „Europa” a început asfaltarea străzii „Paris”, iar lucrările de modernizare a Pieţei agroalimentare Burdujeni „au prins contur” în toate cele 3 tronsoane. Intervenţiile nu sunt pe măsura aşteptărilor pe strada „Lev Tolstoi”, unde acestea s-au blocat la introducerea canalizării pluviale.

Pe străzile „Bogdan Vodă” şi „Mihail Sadoveanu”, societatea constructoare a lăsat pentru sezonul următor lucrările care ar fi avut de suferit din cauza condiţiilor din iarnă.

Lungu încă aşteaptă disponibilizarea sumei de 3,5 milioane de lei în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020. Căldură şi confort”, astfel încât constructorul de la proiectul de reabilitare a sistemului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic să poată fi plătit.

Primarul Sucevei a spus că șanțurile din Zamca nu vor fi asfaltate în acest an, ci vor fi completate cu pietriș, pentru a permite circulația rutieră.

Ion Lungu a menţionat că datoriile către constructori se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

comments

comments