full screen background image

Aproape 350 de amenzi aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni de combatere a vitezei excesive

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat, în perioada 11 – 12 noiembrie, o acţiune cu efective sporite.

Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.880 de lei, din care 243 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 21 de permise de conducere, dintre care 8 pentru fapte privind încălcarea regimului legal de viteză, iar 13 pentru abateri de altă natură.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare.

Duminică, la ora 16.16, un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza oraşului Frasin, cu viteza de 113 km/h în localitate.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments