full screen background image

Peste 650 de şoferi verificaţi cu etilotestul, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 10 – 12 noiembrie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, a desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului Suceava.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 668 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, din totalul de 18 fapte penale constatate, 11 constituind fapte de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, s-au aplicat 185 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 66.100 de lei.

S-au reţinut 28 permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că în urma consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei.

Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments