full screen background image

Acțiune de plantare la Poieni Solca, parte a proiectului “Pădurea de Mâine”

În cadrul proiectului “Pădurea de Mâine”, Asociația Administratorilor de Păduri (AAP) și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer, vor ajuta proprietarii privați și administrațiile locale să regenereze suprafețe de pădure degradate din România, în următorii 7 ani.

Proiectul “Pădurea de Mâine” va avea un puternic impact pozitiv asupra comunităților locale, implicându-le activ și contribuind în mod substanțial la conservarea resurselor forestiere, la prevenirea eroziunii, alunecărilor de teren și inundațiilor din zonele reîmpădurite.

La Poieni Solca, pe suprafața de 4,7 hectare în cauză s-au efectuat lucrări în anii ’90, iar divizarea într-o multitudine de proprietăți nu a permis gospodărirea corectă a pădurii.

La acțiunea de plantare care se va desfăşura sâmbtă. 11 noiembrie, vor participa angajați ai Holzindustrie Schweighofer, studenți ai Universității Ștefan cel Mare din Suceava – Facultatea de Silvicultură, elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți, asociații de profil, organizații non-guvernamentale, autorități publice locale, localnici și alți voluntari.

Aceasta este prima suprafață care va fi reîmpădurită în cadrul proiectului național “Pădurea de Mâine”. Pe suprafața de 4,7 hectare de la Poieni Solca se vor planta peste 20.000 puieți de brad, molid, frasin, paltin de munte și anin negru.

Pe lângă partea silviculturală și de mediu, acțiunea are și un caracter educativ, specialiștii ocolului silvic Solca prezentând participanților felul în care se plantează corect și cum se îngrijește în mod durabil o pădure.

Mai multe informații despre proiect:

–        Comunicat de presă

–        https://padureademaine.ro/

–        https://www.facebook.com/padureademaine/

 

comments

comments