full screen background image

Proiectul „Stop! Oamenii nu sunt de vânzare!”, la Școala „Mihail Sadoveanu” Fălticeni

În perioada 16 – 22 octombrie, în parteneriat cu Asociația eLiberare București, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni a organizat activități variate, pentru a marca „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane” (18 octombrie).

Activităţile s-au încadrat în proiectul „Rețea de Suport și Prevenire a Traficului de Persoane în Județul Suceava” – “Antitrafic Net Suceava”, implementat de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în colaborare cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane, I.Ș.J. Suceava.

Elevii din clasele primare au aflat (pe înțelesul lor, prin jocuri, desene) cum trebuie să se ferească de persoane necunoscute. Cei din clasele V-VIII au discutat cu diriginții despre modul de prevenire a riscului de a deveni victimă. Video-clipurile, prezentările Power Point „Traficul de persoane„ și „Prevenirea traficului de ființe umane„ i-au impresionat pe elevii care și-au spus părerea deschis și au relatat cazuri de care au auzit și ei.

Elevii claselor VII-VIII au vizionat filmul „Nefarious” (CD primit de la Asociația eLiberare).

În urma concursului de creație artistico- plastică cu tema “STOP! Oamenii nu sunt de vânzare!”, lucrările cele mai reușite au fost premiate și pot fi admirate la panoul proiectului, în spațiul expozițional al școlii. Împreună cu doamna profesor psihopedagog Anechiforesei Lăcrămioara, unul dintre coordonatorii proiectului, elevii clasei a VIII-a B au împărțit pliante locuitorilor din Fălticeni. Activitățile au continuat cu un concurs de creație literară cu tema “De vorbă cu vânzătorul de vise”. Săptămâna s-a încheiat cu activitatea interactivă “Să luptăm împreună”., a precizat prof. Pașcovici Elena (consilier educativ).

comments

comments