full screen background image

Campania de curățenie ”Let’s Do It, Suceava”, la Fălticeni şi Rădăuţi

Sâmbătă, 21 octombrie, în județul Suceava s-a desfășurat Campania de curățenie ”Let’s Do It, Suceava” organizată de ASOCIAȚIA BIOSILVA, în parteneriat cu ASOCIAȚIA AREAS și susținută de KAUFLAND România, AMBRO SUCEAVA și MOBILIER MEȘTEȘUGIT.

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ din Fălticeni s-a implicat printr-un grup de elevi inimoși din clasele V A, VII C, VIII A și VIII B, însoțiți de doamnele profesoare Stoleriu Cristina, Crăciun Cristina și Grigorescu Georgeta.

Cum în Fălticeni a fost în plină desfășurare Târgul Mărului, elevii au făcut un tur prin Piața Nada Florilor și s-au asigurat că deșeurile nu sunt aruncate la întâmplare.

Apoi, și-au continuat acțiunea pe „Faleză”, spre Parcul Prefecturii.

Cu o săptămână înainte, participaseră deja la o activitate similară (Curățenia de toamnă), organizată de Primăria Municipiului Fălticeni.

“Exemplul lor ar trebui urmat de cât mai mulți dintre noi!”, transmite prof. Elena Pașcovici (consilier educativ).

Campania ”Let’s Do It, România!” s-a desfășurat, tot sâmbătă, și în municipiul Rădăuți.

În ciuda ceții dense din Rădăuți, cadrele didactice și elevii de la Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi”, Colegiul Tehnic, școlile gimnaziale ”Gheorghe Popadiuc”, ”Mihai Eminescu”, ”Regina Elisabeta” și ”Bogdan Vodă”, au participat la acțiunile de curățenie a orașului.

Sute de saci cu deșeuri au ajuns la operatorul autorizat Biosilva Suceava, care a fost implicat în campanie, ca și SC Servicii Comunale SA Rădăuți.

Acţiunea de strângere a deşeurilor şi gunoiului s-a desfăşurat în zonele de periferie ale municipiului Rădăuți, în parcuri şi în diferite cartiere şi zone publice.

Preşcolari, elevi de şcoală primară, gimnaziu şi liceeni au putut fi văzuţi în diferite puncte din oraş, în general în apropierea şcolilor unde învaţă.

Copiii au dat şi ei o mână de ajutor adulţilor şi au învăţat cât de important este ca gunoiul să nu fie aruncat la întâmplare, ci în locurile special amenajate.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments