full screen background image

Vânzătorii de ciuperci de pe marginea drumurilor, amendaţi de poliţişti

În perioada 5 – 6 septembrie, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit, pe raza municipiilor Suceava și Vatra Dornei.

În acest context, au fost verificate 24 de societăţi comerciale, întreprinderi familiale/individuale, persoane fizice autorizate verificate şi au fost constatate 4 infracţiuni. De asemenea, s-au aplicat 38 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 160.500 de lei, toate la Legea nr.12/1990 rep.

Deasemenea, pe 5 septembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul achiziției și comercializării produselor nelemnoase și a fructelor de pădure pe DN 17, între localitățile Păltinoasa-Pojorâta.

Au fost identificate 4 persoane care efectuau acte de comerț cu ciuperci, fără a deține documente de proveniență pentru marfa expusă.

Ca urmare, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990, în valoare de 5.000 de lei, şi a fost confiscată cantitatea de 34,40 kg de ciuperci, ce a fost predată Centrului de Fructe din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta.

comments

comments