full screen background image

Lazăr, Kovesi și Ghena, la Ministerul Justiției

Procurorul general Augustin Lazăr, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, și președintele CSM, Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justiției, pentru a avea cu ministrul Tudorel Toader o ședință premergătoare sosirii în România a comisiei MCV.

“Este o ședință pregătitoare. Este o discuție pregătitoare. Noi ne-am pregătit din punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii”, a precizat Mariana Ghena la intrarea în Ministerul Justiției.

Întrebată în ce măsură a îndeplinit CSM obiectivele din ultimul raport, Ghena a răspuns: “În mare măsură. De fapt, aspectele asupra cărora CSM s-a aplecat, le-a analizat și le-a interpretat sunt incluse într-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justiției și el se află pe site-ul Consiliului”.

Augustin Lazăr a precizat că, la invitația ministrului, se va face o analiză a progreselor realizate în ce privește MCV. “Urmează sa primim vizita experților europeni și în această situație e important să știm care sunt progresele realizate”, a mai spus Lazăr.

În schimb, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor.

AGERPRES

comments

comments