full screen background image

Tânără din Șerbăuți prinsă de poliţişti după ce a furat bicicleta unui consătean

Polițiștii Postului de Poliție Șerbăuți au fost sesizați prin plângere de către un bărbat, de 39 de ani, din comuna Șerbăuți, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuinței o bicicletă, în valoare de aproximativ 400 de lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ o lună, bărbatul a constatat că din curtea locuinței i-a fost sustrasă o bicicletă, însă nu a anunțat poliția la acea dată, deoarece a sperat că o va găsi ulterior, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În urma activităților specifice desfășurate de către polițiști s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea furtului este o tânără, de 34 de ani, din comuna Șerbăuți.

La domiciliul acesteia a fost identificată bicicleta în cauză, care a fost predată de bunăvoie persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat integral.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

Multe din furturile de biciclete sunt favorizate şi de lipsa oricăror elemente de asigurare.

Iată cateva sfaturi pentru a evita furtul bicicletei:
– Alege un sistem antifurt cu protectie sporita: majoritatea bicicletelor sunt furate prin taierea cu un cleste a lantului de prindere.
– Parcheaza bicicleta intr-un loc circulat. Desi, acest lucru nu este o garantie, riscul este mai mic, hotii evitand sa actioneze in astfel de situatii.
– Nu iti parca bicicleta in scara blocului sau in curte. Nu ii subestima pe infractori! Cel mai sigur, o tii in casa. Conform statisticilor, majoritatea bicicletelor sunt furate din scarile de bloc.
– Un ultim sfat: pastreaza factura, fa-i cateva poze bicicletei, noteaza-ti seria cadrului pentru a putea dovedi ca este a ta si pentru a ajuta si politia in procesul de recuperare. Cu seria cadrului, poti apoi sa verifici daca bicicleta ta nu cumva data spre vanzare in pietele din oras.

comments

comments