full screen background image

Furtunile au făcut prăpăd în pădurile sucevene

Arbori de pe o suprafaţă împădurită de 30.614 de hectare au fost puşi la pământ de furtunile din ultimele zile, din judeţul Suceava.

În urma fenomenelor meteorologice nefavorabile, respectiv a vântului puternic, cu aspect de vijelie, dar şi a precipitaţiilor abundente de la sfârşitul lui iunie, în judeţ s-au produs doborâturi şi rupturi de arbori, iar dezastrul s-a regăsit atât în fondul forestier de stat, cât şi în cel privat.

În pădurile statului, dezlănţuirea stihiilor făcut stricăciuni pe suprafaţă de 23.648 de hectare.

Astfel, sub vântoasă au căzut 64.500 de metri cubi de masă lemnoasă, pe circa 51 de hectare, cu un volum estimat de aproximativ 15.000 de metri cubi, doborâturile fiind unele în masă.

Fenomenul, deosebit de violent a făcut ravagii mai ales pe raza ocoalele silvice Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Vama, Frasin, Mălini, Râşca şi Fălticeni.

În fondul forestier proprietate privată, furtuna a spulberat 6.966 de hectare împădurite, volumul lemnos doborât fiind de 56.900 de metri cubi.

Pe 31 de hectare de pădure vijelia a făcut doborâturi în masă, volumul lemnos doborât fiind estimat la 7.200 de metri cubi.

Printre ocoalele silvice private afectate masiv de fenomenele meteorologice periculoase de la sfârşitul lunii iunie se remarcă, în mod special, Dorna, Dealu Negru şi Tihuţa-Colibiţa.

comments

comments