full screen background image

Iohannis îl primește miercuri pe omologul său bulgar

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, până joi, la invitația șefului statului, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

În cadrul discuțiilor va fi abordată și continuarea dezvoltării relațiilor economice, precum și a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia și transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendința de creștere a volumului schimburilor bilaterale s-a menținut în ultimii ani, arată sursa citată. De altfel, în vederea impulsionării cooperării economice, președintele României va participa, împreună cu omologul bulgar, în dimineața zilei de joi, la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria.

De asemenea, vor fi analizate modalitățile concrete de coordonare în vederea promovării intereselor și obiectivelor comune în cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relației bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria și România vor deține Președinția Consiliului UE în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019, precizează sursa citată.

Se vor afla totodată pe agendă aspecte privind cooperarea în cadrul NATO și provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza