full screen background image

Avion MIG, prăbușit în județul Constanța

UPDATE – Comunicat de presă – MApN

Accident aviatic în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ‘Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță’ din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ‘Thracian Eagle 2017’, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit, luni, în judeţul Constanţa, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, care s-a catapultat, potrivit primelor informaţii.

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un avion militar care s-a prăbuşit la aproximativ 8 kilometri distanţă de Aeroporul Mihail Kogălniceanu. De altfel, avionul decolase de pe acest aeroport cu puţin timp înainte de prăbuşire.

De asemenea, primele informaţii furnizate de autorităţi arată că pilotul ar fi reuşit să se catapulteze.

Conform reprezentanţilor aeroportului, o ambulanţă la faţa locului a ajuns pentru a-l prelua pe pilot, intervenţia de salvare fiind în curs.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza