full screen background image

Despre Concursul HARD & SOFT, cu Prof. Univ. Dr. Inginer Adrian Graur, din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor!

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 15 – 20 mai 2017, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT, aflat la cea de-a 24-a ediţie.

Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri.

Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți au încercat, iar unii dintre ei au reușit, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile Ştiința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Prof. Univ. Dr. Inginer Adrian Graur, din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (USV), a fost la emisiunea ”Dimineți Animate” și ne-a adus mai multe detalii despre cum s-a desfășurat cea de-a 24-a ediție a concursului ”Hard&Soft”.

Prof. Univ. Dr. Inginer Adrian Graur: “Juriul a urmărit principiile de proiectare utilizate de echipele competitoare, realistul soluției propuse cu un consum redus, pentru că se preconiza doar utilizarea bateriilor pe parcursul traseului care urma să fie realizat de bicicletă, precum si securizarea comunicației wireless. S-au avut în vedere și informațiile de biometrică privind ciclistul, temperatura corpului, ritmul cardiac, ritmul respiratoriu, energia consumată, caloriile arse, nivelul de oboseală. După asta, au fost urmărite informații fizice despre bicicletă. Punctajul maxim care a putut fi obținut este de 100. El s-a realizat pe media notelor acordate de fiecare membru al juriului pe criteriile și subcriteriile enunțate. La final, echipa Clujului s-a situat pe locul I, București 1 pe locul II, și Suceava 1 pe locul III.”

comments

comments