full screen background image

“Noaptea Muzeelor 2017”, pe 20 mai. Programul Muzeului Bucovinei

Evenimentul “Noaptea Muzeelor” 2017, care a ajuns la a 13-a ediție, se desfășoară la nivel internațional și este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene.

Anul acesta, în România, “Noaptea Muzeelor” are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații partenere din 45 de orașe din întreaga țară.

La Muzeul Bucovinei Suceava, manifestărilr se vor desfăşura după următorul program:

– ora 18.00, Muzeul de Istorie – Spectacol instrumental și de poezie susținut de elevii Colegiului Național de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava

– ora 18.00, Muzeul Satului Bucovinean – Spectacol folcloric susținut de Ansamblul “Ciprian Porumbescu” Suceava

– ora 18.00, Hanul Domnesc –  Recital Cătălin Condurache, Sandy Deac

– ora 19,30, Muzeul de Științele Naturii – Recital de nai, susținut de Asociația culturală “Friderich Schwartz”

– ora 21,30, Cetatea de Scaun a Sucevei – Spectacol pirotehnic “Ciuleandra”. susținut de “Ordinul Solomonarilor” Suceava.

De “Noaptea Muzeelor”, sucevenii vor putea vizita și muzeele din Fălticeni, prin intermediul unui parteneriat încheiat între Muzeul de Artă “Ion Irimescu” și Muzeul Bucovinei.

Pe 20 mai, la orele 18.00 și 21.00, un autocar va pleca din Suceava (din fața Muzeului de Istorie) spre Fălticeni, unde doritorii vor putea vizita Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Muzeul Apelor Academician “Mihai Băcescu” și “Galeria Oamenilor de Seamă”.

În cadrul acestui parteneriat, fălticenenii vor putea să viziteze Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun. Plecările din Fălticeni vor avea loc la 17.30 și 21.30 (din fața Muzeului de Artă “Ion Irimescu”).

Intrarea la toate obiectivele este gratuită, începând cu ora 18, până la ora 24, cu excepția Muzeul Satului Bucovinean, care se va închide la ora 20.

Radio VIVA FM este partener media al evenimentului.

comments

comments