full screen background image

Regizorul Alexander Hausvater: „Nu mă interesează să îți placă spectacolele mele! Mă interesează să te atingă, să intre sub epidermal, să îți schimbe puțin viața, să devii mai uman, mai bogat, poate mai iubitor!”

Viitorul Sucevei este Teatrul „Matei Vișniec”, ca parte a celui mai important eveniment cultural.

Viva Fm s-a bucurat de prezența regizorului Alexander Hausvater, a cărui experiență profesională are nevoie de foarte puține prezentări.

Suceava se pregătește de sărbătoare pentru că, începînd de luni, debutează Zilele Teatrului “Matei Vișniec”, cu un eveniment care face mare cinste orașului nostru, o sărbătoare culturală, despre care Viva FM a tot vorbit în ultima perioadă, cu reprezentanții teatrului.

Vorbim despre un spectacol în regia lui Alexander Hausvater. Regizorul a fost prezent în studioul nostru, alături de matinalii Andrada și Călin, și a vorbit despre marea premieră, ce va avea loc luni, 15 mai, la Teatrul Municipal Matei Vișniec, Suceava.

Viva Fm susține Suceava, pentru că, după cum a afirmat chiar regizorul Alexander Hausvater, rădăcinile viitorului în Suceava nu pot fi decât culturale.

Hausvater: “Dacă există tineri care nu au fost la teatru, asta arată eşecul total al oraşului, eşecul total al educaţiei. Teatrul nu este un divertisment, este o necesitate. Această necesitate trebuia să existe la Suceava de mult timp. Nu a existat din cauza voastră. Sunteţi responsabili de această absenţă, cum sunteţi responsabili şi de existenţa acestui teatru. Pentru că teatrul reprezintă pulsul pozitiv al unei societăţi. Trăim într-un negativism provizoriu şi teatrul, existenţa unui teatru, cu spectacole bune sau rele, e ca o fereastră deschisă spre un alt Univers, spre o altă gândire, spre o comportare alternativă, spre imaginaţie, spre creativitate.”

Ascultați mai jos, interviul integral cu regizorul Alexander Hausvater!

Luni debutează Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, organizate, sub patronajul Ministerului Culturii, până pe 21 mai. Prima ediție a Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” propune spectatorilor spectacole diverse și complexe, cu tematici diferite, pentru toate categoriile de public din Suceava, Rădăuți și Gura Humorului.

Ediția 2017 vine cu 12 spectacole montate în România și Republica Moldova, de teatre și companii teatrale din București, Chișinău, Oradea, Deva și Sf. Gheorghe. Conferinţa de lansare va avea loc luni la ora 11.00, la Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava.

comments

comments