full screen background image

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 150.000 de lei, confiscate de poliţişti la Suceviţa

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Astăzi, la orele 06.20, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Politie Horodnic de Sus – Secţia de Poliţie Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN17A, pe raza comunei Sucevița.

Şoferul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, de 37 de ani, din Arad.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-a constatat că şoferul transporta o cantitate mare de țigarete de contrabandă, în interiorul autoturismului și în bagajele personale.

În continuare, la sediul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost controlat amănunțit habitaclul autoturismului şi a fost inventariată cantitatea totală, stabilindu-se că şoferul transporta 2.520 de pachete cu țigarete (50.400 de bucăţi ţigarete), de provenienţă extracomunitară, în valoare de 157.500 de lei.

Ţigările de contrabandă, dar şi autoturismul, în valoare de cca. 3.000 de euro, au fost confiscate de poliţişti.

În cauză urmează a se efectua cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”contrabandă în forma calificată”, faptă prevăzută de art. 270 al. 3 cu aplic. art. 274 din Legea 86/2006 modif. prin O.G. nr. 54/2010, dosarul urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 3 Politie Rurală Marginea.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments