full screen background image

Dan Cuşnir, PSD: “Ion Lungu, groparul care pozează în salvator!”

Soarta echipei de fotbal Foresta Suceava este pecetluită, crede consilierul local PSD, Florin Cristescu.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul PSD Suceava, fostul fotbalist consideră că acea colectă publică iniţiată de primarul Ion Lungu este o umilinţă asupra jucătorilor şi că ar fi fost necesară o dezbatere publică, la care să participe oamenii de afaceri.

Cristescu: “Mă doare sufletul şi nu cred că s-a mai întâmplat vreodată să se strângă bani pentru fotbal. Cum putem rezolva situaţia? Probabil că nu se va putea face nimic pentru soarta acestei echipe. Ştiu că s-au strâns 2.650 de lei, într-o săptămână. Poate pare aberant, dar eu cred că această colectă este o umilinţă asupra jucătorilor. O dezbatere publică, cu oamenii de afaceri, care nu sunt puţini în Suceava şi care să cumpere la final bilete, era soluţia. Nu e târziu nici acum. Rog oficialităţile să iniţieze dezbaterea asta şi să chemăm, să rugăm oamenii de afaceri din oraş să ajute echipa, să cumpere în avans bilete la meciuri.”

La rândul său, președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a spus că deşi primarul pozează în salvator, sunt șase echipe de fotbal îngropate de Ion Lungu până acum.

Cuşnir: “Sunt șase echipe de fotbal îngropate de Ion Lungu pâna acum. Lungu pozează în salvator. De fapt, suma reprezinta mai puţin de jumătate din valoarea unui frumos ou pascal, achiziţionat de Paşte. Au trecut câteva luni de când Consilierii Locali PSD s-au opus prăduirii banului public, prin închirierea ilegală a unei nocturne, pentru 2 ore, cu 50.000 euro. Acum, Foresta are nevoie de 67.000 de euro, pentru a fi salvată! Nu uităm cât de vehemenţi erau Ion Lungu şi Lucian Harşovschi, acompaniaţi de postacii şi bloggerii de casă ai PNL, împotriva PSD Suceava. Grotesc personaj, Ion Lungu, groparul care pozează în salvator. De ce nu face Lungu o colectă prin care să salveze centrul Sucevei?”

În conferinţa de presă, Cuşnir a abordat şi problema salubrităţii Sucevei: “Şi în cazul salubrizării, consilierii locali PSD au o abordare constructivă pentru Suceava şi sunt acuzaţi că se opun salubrizării! Şi pe acest subiect, Lucian Harşovschi face ceea ce a învăţat de la Ion Lungu: Minte şi dezinformează! Consilierii Locali PSD NU s-au opus Proiectului de Salubrizare Modernă, dimpotrivă, l-au votat în unanimitate. CL ai PSD s-au opus unui caiet de sarcini făcut de specialişti de talia lui Harşovschi şi Lungu.”

De criticile lui Cuşnir nu a scăpat nici înlocuirea gardului viu de pe marginea străzilor: “O mare izbândă, de această dată a tripletei Lungu-Harşovschi-Andronache. După 14 ani, au descoperit că gardul viu din Suceava era bătrân, uzat şi urât, şi se tot felicită, ei între ei, pentru această descoperire. Sperăm să nu dureze încă 14 ani până vor desoperi ASPERSORUL. Poate va descoperi tripleta de la conducerea Sucevei că aspersorul nu poluează, nu consumă curent sau benzină şi nu incomodează circulaţia.”

Un alt subiect abordat de Cuşnir a fost cel al asfaltărilor: “În goana după publicitate, primarul şi viceprimarul Sucevei se tot felicită, ei între ei, pentru senzaţionalele realizări în domeniul asfaltării străzilor. Ultimul exemplu, «Lucrările de Asfaltare pe strada Eternităţii au fost finalizate». Am fost sunat de locuitori de pe strada Eternităţii. De fapt, în partea principală, cea cu peste 30 de case, NU s-a făcut absolut nimic. S-a asfaltat partea dinspre Cimitir şi, în loc să asfalteze partea de 600 m, cu case, cum era în proiectul iniţial, ”uimitul şi sideratul”, eternul viceprimar al Sucevei, Lucian Harşovschi, a schimbat proiectul şi a decis betonarea unei bucăţele de 50 m, cu doar o casă! Cine a putut semna recepţia la o astfel de lucrare, unde zona de scurgere este mai mică decât o jumătate de burlan pentru o casă? Să vă fie ruşine, celor care confirmaţi şi plătiţi astfel de lucrări pe banii Sucevenilor!”

O ultimă temă a fost legată de dispariţia unor evenimente culturale şi sportive: “Dupa 2 ediţii de FIST (Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru), festival inclus în Strategia Sucevei pentru Capitala Culturală Europeană, festival preluat de Primăria Sucevei de la Consiliul Judeţean, acesta nu mai apare pe lista evenimentelor finanţate de Primăria Sucevei. Dupa 2 ediţii de Crosul Sucevei, eveniment preluat de Primăria Sucevei de la deputatul Ioan Balan, se pare că nici acesta nu se va mai desfăşura. La Suceava, finanţăm evenimentele culturale şi sportive doar în anii electorali? Aceasta este strategia lui Ion Lungu pentru dezvoltarea culturală şi sportivă a Sucevei? ”

“Ion Lungu se comportă, cu banii Sucevenilor, la fel cum au făcut-o, cu banii Românilor, Stoica de la Caritas sau Sorin Ovidiu Vântu de la la FNI! Aşa cum pe Stoica şi pe SOV, mai devreme sau mai târziu, i-au ajuns problemele din urmă, la fel se va întâmpla şi cu Ion Lungu, îl vor ajunge din spate Termica, Thermonetul, Fotbalul, transportul public, FIST-ul, Crosul Sucevei ăi multe, multe altele!

Încheiem aşa cum am început:

Noi vom continua să demascăm FĂRĂDELEGILE echipei lui Ion Lungu, pentru că avem această obligaţie faţă de Suceveni!
Trebuie să luptăm pentru ca, împreună cu Sucevenii, să îi demonstram lui Ion Lungu şi acoliţilor săi că SUCEAVA NU ESTE UN ORAŞ TRAS PE DREAPTA!

Pentru ca NOI, de câţiva ani ne-am hotărât: Totul pentru Suceava!!”, a încheiat președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir.

Înregistrarea integrală a conferinţei de presă o puteţi asculta mai jos:

comments

comments